Nästa generations mobiltelefoner är i antågande och de 21 februari, dagen innan Mobile World Congress 2016 i Barcelona går av stapeln, ska Samsung avtäcka åtminstone två modeller i Galaxy S7-familjen. Nu meddelar LG via Facebook att G5 ser dagens ljus samma dag.

Budskapet förmedlas i en GIF, som avslöjar en av de stora nyheterna för LG G5. Skärmen ska vara "Always On" och visa saker som aktuell tid samt notifieringar. Det här ses som en tydlig indikation på att bolaget kommer frångå LCD till förmån för OLED, som istället för konventionell bakgrundsbelysning sparar ström genom att varje pixel är sin egen ljuskälla.

Att LG tar steget över till OLED för sina mobiltelefoner tillbakavisas av webbsidan Android Authority, som istället gör gällande att LG G5 tar efter V10. LG V10 har en andra, mindre skärm som kan visa information och användas för enklare navigering, någonting som således ska ha byggts in i den fullstora skärmen för G5.

Samtidigt finns uppgifter som talar för att LG mycket väl kan satsa på OLED för sitt nästa flaggskepp. Det tydligaste är att LG:s investerar för utökad produktion av paneltekniken, någonting som dock också skulle kunna förklaras i stigande efterfrågan av bolagets OLED-TV.

Nämnvärt är också att Samsung nyligen varumärkesskyddat "Always On Display", vilket talar för att Galaxy S7 kan komma att få en liknande finess.