Det är nu inte långt kvar innan Oculus Rift och HTC Vive intar PC-spelmarknaden. Samtidigt råder det oklarheter kring när Sonys alternativa lösning Playstation VR för Playstation 4 ser dagens ljus, någonting som inte minst späddes på efter att Gamestops VD uttalat sig om att lanseringen dröjer till hösten.

Nu framgår däremot att Sony kan komma att hålla sitt utlovade lanseringsfönster "första halvan av 2016". Nu skickar den japanska speljätten ut inbjudningar till utvalda medier, som är välkomna att ta del av en presentation av Playstation VR den 15 mars i San Francisco, Kalifornien.

Nämnvärt är evenemanget är samtidigt som Game Developers Conference 2016, som pågår den 14–18 mars, men också nästan exakt två år efter att VR-headsetet först visades under GDC 2014, då under utvecklingsnamnet Project Morpheus.

Exakt vad som ska presenteras framgår inte, men att fler detaljer runt lanseringen är att vänta är ingen högoddsare. Utöver släppdatum saknas ännu några uppgifter om priset och här är det möjligt för Sony att framställa sig som ett mer tillgängligt alternativ än både Oculus Rift och HTC Vive, som förutom påkostade datorer även kostar 599 respektive 799 dollar.

Källa: Engadget.