Den första generationen av Chromecast blev en dundersuccé för Google, någonting som kan tillskrivas möjligheten att ge vilken HDMI-utrustad tv förmågan att visa strömmat innehåll. Enheten har hittills varit en extern sticka som ansluts, men nu framgår att finessen är på väg att integreras i tv-apparater.

Enligt flera källor till Variety har Google inlett ett samarbete med Vizio för att bygga in Chromecast-liknande funktionalitet direkt i bolagets tv-apparater. Modellerna som är tänkta för lansering tidigt i vår blir utan "smarta appar", utan ska helt förlita sig på strömmat innehåll.

Till tv-apparaterna planerar Vizio inkludera en Android-baserad surfplatta, som ska agera traditionell fjärrkontroll och komma med flera mediatjänster förinstallerade. Detaljerna runt detta är dock inte satta i sten och enligt en uppgiftslämnare finns fortfarande möjligheten att planerna ändras innan lansering.

Därtill framgår att Google har vänt sig till åtminstone en till tillverkare för att bygga in finessen. Det skulle kunna betyda att sökjätten styr om sina ansträngningar för att ta över vardagsrummet, där prisvärda Chromecast flankeras av operativsystemet Android TV, som används i tv-apparater från Sony, Sharp och Philips.

Att Google kan vara på väg att byta strategi stärks framförallt av en omorganisation inom bolaget där Mario Queiroz, som basat över Chromecast sedan start, i höstas också fick huvudansvaret över Android TV.