Ett av de stora dragloken för konsolerna Xbox är racingspelen i serien Forza, som hittills varit exklusiv de dedikerade spelplattformarna från Microsoft. Det här blir det nu ändring på när mjukvarujätten tar ett nytt grepp om PC-spelande.

Uppgifterna kommer från The Seattle Times, som deltog under ett sekretessbelagt pressevenemang och gick händelserna i förväg med publicering. Artikeln är nu nedplockad men finns tillgänglig för allmän åskådan som cachelagrad version hos sökjätten Google.

I rapporten framgår att Microsoft under våren släpper Forza Motorsport 6: Apex för Windows 10. Spelet bygger på Forza Motorsport 6 för Xbox One och tillägget Apex markerar att det är en avskalad gratisversion för PC-användare. Spelet är också ett led i att främja den egna distributionstjänsten Windows Store.

Forza är dock endast ett av många speltitlar som kommer släppas exklusivt för Windows Store. Den 5 april lanseras Quantum Break för såväl Xbox One som PC/Windows, där spelet endast kommer finnas för köp via Microsofts tjänst och inte på andra vägar som exempelvis Steam.