För blott en vecka sedan började ett rykte florera att den påstådda handkontrollen till Nintendos kommande konsol NX hade avslöjats, något som senare visade sig vara falskt. Nu cirkulerar ytterligare nya uppgifter runt konsolen, där processortyp och app-ekosystem står i fokus.

Nintendo NX ska ersätta nuvarande Wii U, som trots ett års försprång sålt cirka en tredjedel av vad största konkurrenten Playstation 4 kan skryta med. Informationen gör gällande att NX ska använda sig av en x86-baserad systemkrets, precis som konkurrenterna Playstation 4 och Xbox One. Wii U använder en PowerPC-baserad processor med grafikkrets från AMD.

Det här gör att NX ska kunna "hantera portar" från den nuvarande generationens spelkonsoler, vilket antyder om att den åtminstone matchar Microsofts och Sonys modeller prestandamässigt. Den ska även stödja "ytterligare skärmar", men vad exakt detta innebär klargörs inte. Det kan handla om skärmar på mobila enheter som telefoner och surfplattor, men även stöd för Gamepad-kontrollen till Wii U.

Vidare talas det om att Nintendo NX ska kunna säkerhetskopiera data till en molntjänst, vilket antas vara nyligen lanserade My Nintendo. Den som spelar på NX ska kunna låsa upp poäng (Reward Points) på tjänsten och sedan kunna användas till rabatter på bland annat spelköp. Poängsystemet är redan igång på My Nintendo för den som registrerat sig där.

Nintendo NX sägs även stödja appar på enheter som telefoner och surfplattor, i stil med den sociala appen Miitomo som lanserades i mars 2016. Denna app är del av den första vågen som utvecklas av Nintendo i samarbete med Dena. Samarbetet ska även mynna ut i regelrätta spel längre fram.

De nya uppgifterna kommer från en Reddit-användare som verifierats som ansluten till utvecklare för Nintendos system.