Microsoft har tidigare utlovat en avskalad version av deras racingspel Forza 6 till PC/Windows. Spelet heter Forza Motorsport 6: Apex och är en av flera titlar som släpps exklusivt till Windows Store på PC-plattformen. Nu tar spelet ett steg närmare ett släpp i och med att utvecklarna utannonserar en öppen beta.

Något som är speciellt med Forza Motorsport 6: Apex är stödet för DirectX 12. Spelet kommer även med andra PC-specifika funktioner, som stöd för upplösningar upp till 4K och inbyggd bilduppdateringsräknare. Utvecklarna meddelar också att de kommer lägga till stöd för att inaktivera V-sync.

Just prestanda är något som utvecklarna trycker extra mycket på, och de menar att det arbetat med att anpassa spelet för PC-plattformen. För att nå upp till de rekommenderade systemkraven krävs Intels fyrakärniga Core i7-3820 tillsammans med 12 GB primärminne. Sett till grafikkort rekommenderas ett Geforce GTX 970 alternativt Radeon R9 290X.

Den öppna betan för Forza Motorsport 6: Apex till Windows 10 börjar den 5 maj och utvecklarna lovar regelbundna uppdateringar under testperioden.