Något som användare länge klagat på är den omständliga uppdateringsprocessen i Windows 7. Det handlar främst om nya installationer, där en installation av alla uppdateringar innebär ett flertal omstarter och långa installationstider. För att göra den process mindre frustrerande har Microsoft nu introducerat något de kallar för Convenience rollup.

Det convenience rollup innebär är att alla uppdateringar som släppts de senaste fem åren till Windows 7 packats ihop till en enda uppdatering. Syftet är enligt Microsoft att göra uppdateringsprocessen av operativsystemet lättare, då främst för företag och organisationer som gör denna typ av ominstallationer ofta.

Microsoft meddelar också att de ska fortsätta släppa dessa paketuppdateringar månadsvis, både för Windows 7 och Windows 8.1. Dock kommer de inte att distribuera denna via deras Windows Update, utan användare som vill ladda ned uppdateringen måste göra det manuellt via företagets Update Catalog.

Värt att nämna är att denna webbplats endast fungerar med Internet Explorer 6.0 eller senare. Varken Chrome, Firefox eller Microsofts egen webbläsare Edge går att använda för att ladda ned uppdateringen.