Sedan Microsoft släppte operativsystemet Windows 10 förra året har de försökt få användare att utnyttja den fria uppgraderingen. För att nå upp till målet på en miljard användare efter tre år tar de till mer aggressiva metoder, nu senast genom att göra det svårare för användare att tacka nej till Windows 10-uppgraderingen.

Det är PCWorld som rapporterar om de ändringar Microsoft successivt gjort sedan december 2015. Till en början blev Windows 10 en rekommenderad uppdatering, vilket innebar att alla användare som använde Windows Updates grundinställningar automatiskt fick meddelanden om att uppgradera till Windows 10.

Detta är dock inte det enda som Microsoft ändrat. När rutan som uppmanade användare att uppgradera först började uppenbara sig kunde de kryssa ned rutan för att temporärt tacka nej till uppgraderingen, men detta är inte längre möjligt. Användare som numera kryssar ned rutan accepterar istället att datorn kommer uppgraderas till Windows 10.

I dagsläget är det inte möjligt att stänga av påminnelserna i operativsystemet, utan det krävs en tredjepartsprogramvara för att göra detta.