TV-tillverkarna tar ständigt till nya tag för att få konsumenter att vädra plånboken, där vissa koncept är mer lyckade än andra. En av de senaste finesserna som fått stryka på foten är 3D. Ett annat koncept som ofta kritiseras av främst entusiaster är välvda modeller, som enligt Philips inte gått hem i Norden.

Böjd TV var en design-gimmick som konsumenter aldrig riktigt tog till sig, så vi plockar bort det från vårt sortiment i Norden. [...] En böjd TV är snygg i ett rum med rundade väggar, men få människor bor i torn.

I ett pressmeddelande berättar den nordiska VD:n, Henrik Kyhl, att Philips plockar bort välvda modeller från sitt sortiment. Detta tillskrivs ett ljummet mottagande i Norden, där en undersökning utförd av analysfirman Gfk visar att endast 6 procent av alla sålda tv-apparaterna under 2016 års första tre månader var böjda.

De sista välvda tv-apparaterna från Philips att säljas i Norden är 55US8700 och 65US8700 på 55 respektive 65 tum, med 4K UHD-upplösning, Android TV och stöd för bolagets exklusiva teknik för adaptivt stämningsljus Ambilight.