Nintendos nästa konsol går än så länge under kodnamnet NX och det har sedan tidigare bekräftats att den ska släppas i mars 2017. Nya uppgifter tyder nu på att NX inte är det enda de arbetar på, utan att de även har en bärbar konsol på gång som än så länge går under namnet MH.

Uppgifterna kommer från Yahoo Japan (japanska) som nämner både NX och en bärbar konsol som heter MH som kommande hårdvara från Nintendo. Inga konkreta detaljer om konsolen beskrivs i rapporten, förutom att MH och NX är två separata plattformar.

Än så länge är väldigt lite känt om Nintendos kommande konsol NX, men Nintendo själva har sagt att det inte blir en uppföljare till Wii U eller Wii. Istället ska NX baseras på ett helt nytt koncept och tidigare rykten talar för att det handlar om en hybrid mellan stationärt och mobilt som ska använda sig av kassetter för spelen.

Nintendo har även sagt att det kommer dröja innan de visar upp konsolen, och det blir inte under E3 som det tidigare trotts. Istället kommer bolaget helt fokusera på nästa del i The Legend of Zelda under spelmässan.