Där många tillverkare satsar på exklusiva kroppsburna enheter fullproppade med allehanda finesser tuffar Pebble vidare på mer sobra lösningar, där tillräckligt med funktioner och god batteritid till bra pris står i fokus. Nu sjösätter bolaget bakom en ny Kickstarter-kampanj för inget mindre än fyra nya produkter.

Pebble 2 och Pebble Time 2 bygger vidare på föregångarna sett till båda funktion och design, där den sista utmärker sig med en 53 procent större färgskärm. Det som är gemensamt för båda är större fokus på aktivitetsmätning, vilket innefattar såväl pulsmätare som ny mjukvara.

Den stora nyheten är Pebble Core, en liten enhet som går att fästa på sina kläder och har stöd för 3G, Wifi, Bluetooth och GPS. Tanken är att användare ska kunna lämna telefonen hemma och ersätta den med Core vid träning. För det ändamålet märks 4 GB utrymme, stöd för Spotify och synkronisering med allehanda, så som Runkeeper, Strava, Under Armour Record och Google Fit.

Enheten får sällskap av Pebble Core for Hackers, en liten dator med Android 5.0 som användare kan programmera efter eget bevåg. Som exempel nämns att den kan användas som nyckelring där användare med ett knapptryck kan beställa en Uber, eller för att spåra katten på dess äventyr.

Pebble 2, Pebble Time 2 och Pebble Core (for Hackers) kommer få officiella priser på 129, 199 respektive 99 dollar, medan den som beställer via Kickstarter kommer billigare undan med 99, 169 respektive 69 dollar. Leveranserna av Pebble 2 inleds i september, följs upp av Pebble Time 2 i november och Pebble Core beräknas dröja till januari 2017.