Amerikanska Corsair är kanske mest kända för sina komponenter, såsom chassin och nätaggregat, men har på senare tid även börjat ge sig in på andra områden. Deras senaste tillskott är Lapdog och Bulldog, produkter inriktade mot spelande i vardagsrummet

Lapdog består av en ram gjord i aluminium där vänstra sidan av en plats för tangentbord medan resterande yta är en musmatta på 28 x 28 centimeter. De tangentbord som går att montera i Lapdogs tangentbordsutrymme är två av Corsairs egna modeller, nämligen K70 och K65.

För att lösa problemet med sladdar har Corsair lagt till ett utrymme på ovansidan för att gömma undan dessa. Som namnet Lapdog antyder är den tänkt att ha i knät och på undersidan sitter därför en löstagbar kudde gjord av minnesskum. I övrigt är den utrustad med fyra stycken USB 3-portar på baksidan, där tillbehör såsom headset kan kopplas in. Lapdog i sig kopplas till datorn via en 4,8 meter lång USB-kabel.

Bulldog är Corsairs gamingsystem för vardagsrummet. Chassit är anpassat för den mindre formfaktorn Mini ITX och kommer förutrustad med ett Corsair SF600-nätaggregat, ett Z170-moderkort för Intels Skylake-processorer och Corsairs vattenkylare H5SF. Det som krävs från användarens sida för en komplett dator är alltså processor, primärminne, grafikkort och lagring.

För de som vill går även de medföljande komponenterna att byta ut. Chassit har plats för tre 2,5-tumsdiskar alternativt två 2,5-tumsdiskar samt en 3,5-tumsdisk. Det har även stöd för grafikkort med AIO-kylarlösningar, exempelvis Corsairs egna Hydro.

Corsair Lapdog finns ute nu i butik till ett pris på 1 299 kronor. När Bulldog släpps i Sverige och hur mycket den kommer att kosta är ännu inte fastställt, även om det amerikanska riktpriset på 399 USD kan ge en fingervisning om det sistnämnda.