I och med introduktionen av virtuell verklighet som spelplattform har allt fler företag börjat ge sig in på området. Ett av dessa är HTC, som med sitt VR-headset Vive blivit en av de stora aktörerna på marknaden. Nu meddelar HTC (taiwanesiska) att de även börjar utveckla spel för plattformen.

Företaget utannonserar att de arbetar på ett egenutvecklat spel till det deras VR-headset Vive. Än så länge är väldigt lite känt om spelet, förutom namnet och några vaga detaljer. Spelet heter Front Defense och HTC själva säger att det är ett skjutarspel i krigsmiljö där spelaren placeras på ett slagfält och ska skydda sig mot vågor av fiender med hjälp av ett flertal olika vapen.

Spelet kommer från HTC:s nyligen startade avdelning som ska fokusera på utveckling av mjukvara för HTC Vive. Front Defense ska visas upp för första gången under årets upplaga av Computex.

HTC har sedan tidigare gjort stora satsningar på upplevelser och annan av mjukvara utvecklade för virtuell verklighet. En av dessa är deras fond Vive X där de satsar 100 miljoner dollar på att hjälpa nystartade företag som vill fokusera på virtuell verklighet.