Inte mycket har hänt när det kommer till utveckling av tangentbord, där fokus på senare tid legat på mekaniska brytare i med diverse känsla och aktiveringspunkt. Nu visar Tesoro en tidig prototyp med IR-brytare, vilken väntas komma med en hel del intressanta egenskaper.

Sett till användning är det inte vidare stor skillnad jämfört med ett traditionellt mekaniskt tangentbord då IR-brytarna fortfarande har mekaniska brytare som dummy, och används till mestadels för känslan och självklart som ett verktyg för IR-registreringen. Själva IR-sensorn återfinns på tangentbordets kretskort, vilket öppnar upp för utbytbara brytare.

Fördelarna med detta ska bland annat vara minskad mängd oönskade knapptryck som kan uppstå, betydligt längre livslängd och även vattentålighet. Det sistnämnda anser Tesoro kommer vara till stor användning hos internetcaféer där olyckor ofta förekommer, varför försäljningen först kommer riktas åt den marknaden.

Tangentbordet på mässan är enbart en tidig prototyp och designändringar är därför att vänta innan den lanseras. Prismässigt siktar bolaget på runt 1 000 kronor, och därmed att kunna konkurrera mot traditionella mekaniska modeller.

► Läs alla artiklar från #computex-2016