För en tid sedan anordnade Nackademin en tävling för SweClockers medlemmar, som fick i uppdrag att skripta alternativt ta fram en idé om ett skript. Nu har juryn efter lång överläggning utsett två vinnare, som kammar hem ett matigt presentkort på 5 000 kronor hos återförsäljaren Webhallen.

Tävlingsvinnare

#

Medlem

Bidrag

1

soxy

Jag skulle vilja skapa ett skript som är en personlig ai. Ett skript som ligger i bakgrunden och övervakar vad du gör och agerar utefter det. Uppgiften den har är att optimera ditt workflow genom olika finesser. Den består av två delar. Den första delen är den kontrollerande. Om du tex. försöker öppna en ny tab med reddit under din arbetstid så kommer den att blockera knapptryckningar som initierar en anslutning till sidan eftersom den vet att det är en tidsslösare. Detta sker också helt automatiskt, det ska ske så lite konfigurering som möjligt av användaren. Skriptet ska analysera vad du spenderar mycket tid på och vid vilka tider och försöka tänka ut vad som är nöje och utefter det skapa regler för användningen av det. Detta funkar på alla applikationer och hemsidor. Tanken är att det ska ske få irritationsmoment och vara en upplevelse som känns någorlunda naturlig. Till exempel så kan skriptet styra musen undan från saker man inte borde trycka på och visa ett medelande. Ai:n har också möjligheten att förbereda din dator genom att tex. starta datorn och öppna de program som du ska arbeta med eller underhålla datorn genom att rensa filer och uppdatera applikationer. Den andra delen är den som håller reda på hur bra du jobbar. Den kollar på hur bra du jobbar på flera olika sätt. Den kan ta reda på hur fokuserad du är genom att tex. se vart dina ögon kollar med hjälp av en eye tracking enhet, om du skriver kod kolla hur bra koden är eller om du skriver text se hur många stavfel du skriver. Om det är möjligt så kan också få mer information om dig när du inte använder datorn tex. hur länge du har sovit, vad du har gjort de senaste dagarna och hur länge sedan det var du hade semester. Med denna information och information om dina vanor så kan den ge förslag för att hålla koncentrationen uppe tex. dricka kaffe, sätta på din favoritmusik eller ta en rast. Båda delarna samverkar i ett skript/program som är kopplat till en dator och är alltid på. Klientdelen installeras på din dator eller alla dina enheter. Man kan interagera med ai:n genom kommandon så att man kan medela att tex. man dricker kaffe, det kan också automatiseras. Alternativt så kan man kommunicera genom röstkommandon och text. Det är viktigt att användaren har full kontroll över ai:n. Om man har ett smart hem så kan tex. ai:n kopplas till det för att ge den möjlighet att se hur du rör dig i ditt hus/på jobbet. Ai:n kan också vara kapabel till att använda maskininlärning för att den ska kunna skapa ett optimalt workflow. Metoder som ai:n utvecklar kan också synkas med andras ai:ar så att de kan lära sig av varandra. Det är förstås valbart för de som använder foliehatt. Ai:n kan köras i single-user mode då den bara är aktiv på en enhet (server och klient på samma dator).

2

Manarky

Motivation: Alla arbetar vi med olika saker, vad som vill uppnås med detta script är en ganska spartansk arbetsmiljö för programmering i linux + musik via spotify.

Vinnaren på konceptdelen är soxy, som vill ha en personlig artificiell intelligens som övervakar användaren för att optimera dennas arbetsflöde. På delad första plats är Manarky, med ett skript för Arch Linux där variabler avgör vilken musik användaren vill lyssna på. Ett stort grattis till vinnarna önskar SweClockers!

Vinnarna kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, i annat fall utses nya vinnare.