Den första grafikkortsmedlemmen baserad på AMD:s nya Polaris-arkitektur heter Radeon RX 480 och släpps lös på marknaden idag. Uppmärksamma individer har dock snappat upp att AMD själva har avslöjat ett kommande prestandakort som får det logiska namnet Radeon RX 490.

Avslöjandet sker på en kampanjsida där Radeon-kunder kan registrera sin produkt för att ladda ner gratisspel. Genom att klicka på alternativet "Check eligibility" listas de grafikkort som ingår i kampanjen, och i listan hittas just detta Radeon RX 490.

Informationen innefattar inte mer än namnet, så vi vet fortfarande inte exakt vad RX 490 kommer att erbjuda eller vilka specifikationer det medför. Radeon RX 490 förväntas bygga på Vega-arkitekturen med HBM2-minne. Denna krets förväntades först dröja till tidigt 2017, men rykten påstår att lanseringen tidigarelagts för att konkurrera med Nvidias Geforce GTX 1080 och 1070-kort.

I kampanjen som avslöjar RX 490 går det att läsa att erbjudandet gäller för den som köpt ett grafikkort mellan den 15 februari och den 31 december 2016, vilket alltså skulle stämma överens med ryktet om en tidigarelagd lansering av det första grafikkortet baserat på Vega-arkitekturen.