Nvidia lanserade tidigare under året sina två nya grafikkort Geforce GTX 1080 och Geforce GTX 1070. Dessa följdes nyligen upp med Geforce GTX 1060, ett kort i det billigare segmentet. Trots tidigare motstridiga rapporter ser det ut som att det även blir mobila varianter av korten, och specifikationerna för två av dessa har nu läckt ut.

Korten i fråga är Geforce GTX 1060M och Geforce GTX 1070M. I båda fallen handlar det om läckta skärmdumpar från programvaran GPU-Z som publicerats på webbplatserna Benchlife och PurePC.

För Geforce GTX 1070M går det bland annat att utläsa att kortet har fler CUDA-kärnor än Geforce GTX 1070 för stationära datorer, men har samtidigt en lägre klockhastighet. I övrigt är den mobila kretsen lik den fullfjädrade versionen, med 8 GB GDDR5-minne över en 256-bitars minnesbuss.

Även för Geforce GTX 1060M handlar det om snarlik prestanda jämfört med dess stationära motsvarighet. Den stora skillnaden är de lägre klockhastigheterna, men i övrigt använder denna krets sig av samma 6 GB GDDR5-minne över en 192-bitars minnesbuss.

Huruvida dessa uppgifter stämmer eller inte är i dagsläget inte känt, då de inte bekräftats av Nvidia. Informationen kan dock fungera som en fingervisning för vilken sorts prestanda som är att vänta av de mobila kretsarna.