Som en del av 25-årsjubileumet för Sonic the Hedgehog utannonserar Sega den nya mini-konsolen Sega Mega Drive Classic Game Console som tillverkas på licens av kinesiska Atgames. Precis som med Nintendos NES Classic Edition erbjuder denna en rad förinstallerade klassiska spel i en mer kompakt konsol, men där stannar också likheterna mellan de två systemen.

Faktum är att Sega utannonserar två spelkonsoler – en stationär och en bärbar. Den stationära konsolen är utrustad med två handkontroller och 80 inbyggda spel, och dessa klassiska spel innefattar bland annat flera Sonic the Hedgehog-titlar, flera spel i Mortal Kombat-serien och mycket mer.

Det som skiljer Segas spelkonsol från Nintendos konkurrent är att Sega Mega Drive Classic Game Console stöder kassetterna från originalet och att de två kontrollerna är trådlösa. Kontrollerna använder dock IR-signaler för kommunikation, något som kräver fri sikt mellan kontroll och konsol för god respons.

En mindre imponerande skillnad från Nintendos retrokonsol är att Segas ansluts till TV:n via en komposit AV-port, vilket innebär att din TV får sköta uppskalningen av den analoga bildsignalen. Det kan leda till dålig bildkvalitet och höga latenser som uppstår när TV:n, eller eventuell omvandlarenhet, ska konvertera en analog signal till en digital signal.

Klicka här för en komplett lista av speltitlar

Alex Kidd in the Enchanted Castle
Alien Storm
Altered Beast
Arrow Flash
Bonanza Bros.
Chakan: The Forever Man
Columns
Columns III
ComixZone
Crack Down
DecapAttack
Dr. Robotnik'sMean Bean Machine
ESWAT: City Under Siege
Eternal Champions
Fatal Labyrinth
Flicky
Gain Ground
Golden Axe
Golden Axe II
Golden Axe III
Jewel Master
Kid Chameleon
Phantasy Star 2
Phantasy Star 3
Ristar
Shadow Dancer: The Secret of Shinobi
Shinobi III: Return of the Ninja Master
Sonic & Knuckles
Sonic Spinball
Sonic the Hedgehog
Sonic the Hedgehog II
Sonic 3D Blast
Sword of Varmilion
The Ooze
Vectorman
VectormanII
Mortal KombatI
Mortal KombatII
Mortal KombatIII
Adventure in the Park
Cross the road
Jack's Pea
Jewel Magic
Curling 2010
Plumbing Contest
Wall-Breaking
Bubble Master
Break a Fireline
Mahjong Solitaire
Warehouse Keeper
Chess
Memory
Snake
Air Hockey
Spider
Naval Power
Mr. Balls
Cannon
Fight or Lose
Bottle Taps Race
Bomber
Checker
Hexagonos
Whack-A-Wolf
Mirror Mirror
Panic Lift
Black Sheep
Flash Memory
Brain Switch
Mega Brain Switch
Hidden Agenda
Dominant Amber
Hide and Seek
Jura Formula
Lost World Sudoku
Meatloaf Rotation
Mya Master Mind
Skeleton Scale
T-Rex Memory Match
Yawning Triceratops

Visa mer

Den bärbara spelkonsolen erbjuder samma uppsättning spel och knappar som finns på den stationära konsolens kontroller, dock stöds inte originalkonsolens kassetter här. Spelen visas på en 3,2 tum stor skärm och vill du lägga till ytterligare spel kan detta göras på SD-minneskort som inte ingår i systemet. Den bärbara konsolen kan ladda ROM-filer i formaten .BIN och .SMD.

Det som potentiellt kan vara till nackdel för Sega Mega Drive Classic Game Console är att tillverkaren Atgames tidigare retrokonsoler har lidit av kvalitetsproblem. Konsolen lanseras i Oktober med ett amerikanskt pris på 65 USD, motsvarande cirka 700 kronor inklusive moms.