Ett av årets hittills mest omtalade spel är aningen oväntat No Man's Sky. Det överlevnadsfokuserade äventyret från Hello Games har ömsom hyllats, ömsom hatats och delat gamers i olika läger med bitvis uppskruvat tonläge som resultat.

Titeln hade premiär på Playstation 4, och landade några dagar senare på PC/Windows. Den sistnämnda plattformen drabbades omgående av stora problem med framför allt prestanda, där även påkostad hårdvara hade svårt att dra runt spelet vid rimlig bildfrekvens.

Nu visar färska siffror att många PC-spelare valt att tills vidare lägga titeln på hyllan. Enligt data från tjänsten Steamspy har No Man's Sky tappat majoriteten av användarna ställt mot de första dagarna, trots ett stadigt flöde av uppdateringar från Hello Games.

Det finns dock saker att se fram emot för de som vill återvända till titeln. Utvecklarna lovar fortsatt fokus på buggfixar och bättre prestanda, kryddat med nytt innehåll för att ge ytterligare djup till upplevelsen. Om det räcker för att återfå spelarnas gunst återstår att se.

Läs recensionen av No Man's Sky hos FZ