För 20 år sedan introducerade Blizzard Battle.net, en tjänst för att spela med andra över nätet. Detta var i och med lanseringen av företagets speltitel Diablo och Battle.net har sedan dess drivit flespelardelen av Blizzards spel. Nu meddelar speljätten att de framöver byter namn på tjänsten.

Anledningen till bytet är att det nuvarande namnet har blivit förlegat och "onödigt". När programvaran släpptes behövdes ett namn som stack ut och förklarade vad det handlade om, alltså att slåss mot andra över nätet. Blizzard menar dock att detta idag är självklart i spelvärlden, och därför finns inte behovet av namnet längre.

Blizzard kommer framöver hålla alla sina tjänster under deras eget varumärke för att minska förvirring, vilket de redan börjat med för bland annat Blizzard Voice och Blizzard Streaming. Exakt vad det nya namnet för Battle.net blir framgår dock inte av blogginlägget.

När namnbytet sker är inte heller något som Blizzard delar med sig av, men det kommer ske under de kommande månaderna tillsammans med andra ändringar hos företagets tjänster.