Den konsolexklusiva onlinetiteln Destiny fick stor uppmärksamhet när det släpptes och har sedan dess fått sällskap av en lång rad expansioner, senast Rise of Iron. Sedan grundspelet lanserades har det talats om möjligheterna för en PC-lansering, något som kan bli aktuellt med den fullskaliga uppföljaren.

Uppgifterna kommer från forumet Neogaf, där en användare berättar att denne fått information om spelet genom en bekant på Activision. Enligt forumanvändaren arbetar spelstudiorna High Moon och Vicarious Vision, mest kända för Transformers- respektive Skylanders-serien, tillsammans med Bungie på spelet.

Detta bekräftas av speljournalisten Jason Schreier på Kotaku, som oberoende av Neogaf-användaren fått samma information. Även han har fått information om att Destiny 2 kommer till PC och endast släpps till nuvarande generations konsoler. Enligt Schreier vill Bungie att Destiny 2 ska bli en riktig uppföljare och en omstart för serien.

Jämförelser har gjorts med Diablo 2, som byggde på föregångaren men utvecklade konceptet med nya karaktärer och nytt innehåll. Huruvida spelare kommer kunna föra över sina framgångar från Destiny är ännu inte bestämt enligt Schreier, och om så inte blir fallet belönas troligen tidigare spelare på något sätt för tiden de spenderat i föregångaren.

Bungie har idag över 750 anställda och större delen av dessa sägs arbeta med utvecklingen av Destiny 2. Inga detaljer kring spelet är ännu bekräftade, men allt talar för en lansering någon gång under nästa år.