Chassimakaren Nanoxia slog sig in på hårdvarumarknaden för nio år sedan, då som en tillverkare av fläktar. Allt eftersom har utbudet breddats för att under 2012 lansera sitt första chassi och sedan dess har de fortsatt på den banan. Nu lanserar de sitt första HTPC-chassi med namnet Project S.

Chassit är gjort i stål och aluminium med en ovansida av härdat glas. Det som får modellen att sticka ut är dess konstruktion, där framsidan dras ut liknande en byrålåda för enkel montering och underhåll av komponenter. Lådan är av det större slaget, även för ett HTPC-chassi, och mäter in på 49 x 46 x 25 cm (B x H x D).

Tack vare storleken har chassit plats för ett ATX-moderkort, två 3,5-tumsenheter samt tre 2,5-tums SSD-enheter. Två Coolforce-fläktar kommer förinstallerade i chassit och totalt finns det plats för upp till åtta stycken. Det är också möjligt att installera vattenkylning, med plats för en 240 eller 280 mm-radiator i chassits främre del och en 240 mm-radiator på höger sida.

När det kommer till komponenter finns plats för grafikkort med en längd på upp till 40 cm och en processorkylaren med en maxhöjd på 17 cm. Project S kommer i svart och silverfärgat utförande, där silver släpps först. Det rekommenderade priset för denna är 249,99 euro, motsvarande cirka 2 400 kronor.