Valves spelbutik Steam är idag det självklara valet för HTC Vive-användare som vill få tillgång till spel för plattformen. Som ett alternativ till detta lanserar nu HTC sin egen butik Viveport, som istället för spel fokuserar på att erbjuda andra typer av upplevelser för VR-headsetet.

Enligt HTC är syftet att ge uppmärksamhet åt sådant som riskerar försvinna bland alla andra speltitlar som släpps på Steam varje dag. Bland annat nämns konst, kreativa verktyg, utbildningsprogram och det ska även finnas en sektion som de kallar för Viveport Premieres. Detta är innehåll som kommer först till HTC Vive, exempelvis Google Spotlight Stories Pearl och Stonehenge VR.

Viveport gjordes tillgänglig i Kina under året och har nu lanserats i över 30 länder, däribland Sverige. Just nu finns ett 50-tal olika applikationer tillgängliga, men mer utlovas i framtiden allt eftersom plattformen växer.

Förutom den officiella webbplatsen är det även möjligt att komma åt butiken direkt genom VR-headsetet Vive, inte helt olikt Oculus Rifts plattform Oculus Home.