Det har gått mer än ett år sedan Microsoft lanserade sitt senaste operativsystem Windows 10. Operativsystemet beskrivs ofta som det sista och en plattform som Microsoft uppdaterar över tid med ny funktionalitet. Detta gjorde de senast i år, när de släppte den första stora uppdateringen Anniversary Update.

Nu skriver Twitter-profilen @h0x0d att nästa stora uppdatering av Windows 10 blir RS2 (Redstone 2 /reds. anm.) och får versionsnummer 1703. Användaren upptäckte namnet på flera ställen i den senaste testuppdateringen av Windows 10, någonting som efteråt även bekräftats av andra.

Förutsatt att Microsoft är namnschemat trogen skvallrar versionsnumret om en lansering mars 2017, där 17 står för året och 03 för månaden. Uppdateringen vars arbetsnamn är Redstone 2 ska fokusera på förbättrad produktivitet på PC-sidan men även för Windows 10 Mobile.

Bland de nya funktionerna finns bland annat vad kallas för Office Hub, som ska integrera Windows 10 med Office 365 på ett mer naturligt sätt. Denna ska fungera som en samlingsplats för applikationerna och ge användarna lättare tillgång till exempelvis dokument och kalender.

På mobilfronten handlar det om förbättringar av Continuum för Windows 10 Mobile, vilken gör det möjligt att koppla telefonen till en större skärm och visa innehållet på denna. Det förväntas bli en mer PC-liknande upplevelse med stöd för flera fönster och ett fullt fungerande aktivitetsfält.

Microsoft håller ett pressevenemang den 26 oktober där de väntas avslöja mer om uppdateringen samt kommande enheter i Surface-familjen.