Amerikanska Razer är en etablerad aktör inom gaming-segmentet med produkter inom en rad olika kategorier. Förutom tangentbord, möss och hörlurar har de även på senare tid lanserat bärbara datorer där fokus ligger på kraftfulla komponenter tillsammans med en avskalad formfaktor.

Det senaste tillskottet är Razer Blade Pro, som de nu har utannonserat. Det handlar om en bärbar dator med en 17,3-tumsskärm med en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar. Skärmen har också stöd för Nvidias adaptiva synkroniseringsteknik G-sync.

Razer själva beskriver den som en bärbar dator med en stationär dators prestanda, vilket understryks av komponenterna i datorn. Bland annat är den utrustad med ett fullskaligt Geforce GTX 1080 med 8 GB GDDRX5-minne från Nvidia och en fyrkärnig Intel Core i7-6700HQ. I övrigt skryter den med 32 GB DDR4-minne och upp till 2 TB SSD-lagring, beroende på modell.

Något ytterligare som skiljer modellen från andra på marknaden är det mekaniska tangentbordet med låg profil. Precis som många andra produkter i Razers utbud kommer detta med RGB-belysning som kan visa 16,8 miljoner färger.

I anslutningsväg är datorn utrustad med en USB Type-C-port med Thunderbotl 3, två USB 3-portar, en HDMI 2.0-port samt minneskortsläsare. Enligt Razer ska datorn även kunna hantera VR utan problem, då den når upp till systemkraven för både HTC Vive, Oculus Rift och OSVR HDK 2.

Razer Blade Pro lanseras någon gång under november månad till ett pris på 3 700 USD, motsvarande cirka 41 000 kronor inklusive moms, för instegsmodellen. När och om datorn lanseras i Sverige är i dagsläget inte känt.