Tidigare under månaden meddelade Samsung att deras senaste telefon Galaxy Note 7 kommer sluta tillverkas och därmed även säljas. Detta på grund av de problem telefonen dragits med, där konsekvenserna blivit att enheter börjat brinna och orsakat både person- och egendomsskada.

För de kunder som köpt telefonen introducerar Samsung nu ett inbytesprogram, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Erbjudandet innebär att ägare av Note 7 får möjlighet att lösa in denna och istället köpa ut en Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge till halva priset. När Samsung sedan släpper Galaxy S8 och Note 8 under nästa år har kunden rätt att byta in sin Galaxy S7 mot någon av de tidigare nämnda modellerna helt kostnadsfritt.

Inbytesprogrammet är till en början endast planerat för Sydkorea, men en företrädare för Samsung säger till Reuters att de inte utesluter att detta introduceras i andra länder. De meddelar att detta beror på situationen i respektive land, men någon mer utförlig förklaring än så ges inte.

Sedan problemen uppdagades har Samsung stämts av flera missnöjda parter. Bland annat har över 500 kunder i Sydkorea krävt företaget på motsvarande 3 900 kronor var som kompensation för den defekta produkten.