Kinesiska Xiaomi är en av de största tillverkarna av smarta telefoner i världen och har tack vare pressade priser och låga marginaler blivit näst störst i Kina, efter den inhemska giganten och rivalen Huawei. Företaget beskrivs ofta som Kinas svar på Apple, men är utanför Asien relativt okänt.

Nu lanserar företaget en ny smart telefon vid namn Mi Mix. Det som får telefonen att sticka ut är de nästintill obefintliga ramarna som gör att skärmen tar upp över 90 procent av enhetens framsida, vilket är ett rekord i sammanhanget. Skärmen är på 6,4 tum med en upplösning på 2048 x 1080 pixlar, men ska tack vare de tunna ramarna ha liknande dimensioner som en vanlig 5,7-tumsenhet.

Utsidan, inklusive knapparna, är gjord i keramik medan det på insidan sitter en Qualcomm Snapdragon 821, upp till 6 GB LPDDR4-primärminne, 256 GB lagring av typen UFS 2.0 samt ett batteri på 4 400 milliamperetimmar. Därtill har Mi Max en kamera på 16 megapixlar som bland annat har förmågan att spela in videoklipp i 4K UHD-upplösning 30 bildrutor per sekund.

Xiaomi Mi Mix lanseras den 4 november i Kina och kommer i två varianter, där den billigare har 4 GB primärminne, 128 GB lagringsutrymme och kostar motsvarande 4 600 kronor. Den dyrare modellen kostar motsvarande 5 300 kronor och dubblerar lagringsutrymmet samt får 6 GB primärminne. Denna får även detaljer i 18 karats guld runt telefonens kamera och fingeravtrycksläsare.

Ingenting nämns om en internationell lansering av Xiaomi Mi Max och sannolikt är att den förblir exklusiv den kinesiska marknaden.