Under förra månaden dök det upp rapporter om att Geforce GTX 1070- och GTX 1080-grafikkort från EVGA drogs med värmeproblem. Kort efter att detta uppdagats bekräftade EVGA att påståendena stämde och lovade att åtgärda detta i och med en ny uppdatering.

Tillverkaren har nu släppt en ny BIOS-version som de menar ska åtgärda detta för samtliga användare. Det denna gör är att justera fläkthastigheten för att försäkra sig om att kortet håller sig på en rimlig temperatur. För de kunder som inte vill uppdatera kortet själva av någon anledning erbjuder EVGA möjligheten att skicka in sitt nuvarande kort och få det utbytt mot ett uppdaterat.

Företaget påpekar att värmeproblemet endast påverkade kort med deras ACX 3.0-kylare och de som vill ha ytterligaren kylning kan ansöka om extra värmekuddar via EVGA:s webbplats helt utan extra kostnad.

Den nya BIOS-versionen ska finnas tillgänglig inom kort och EVGA meddelar även att alla kort som levereras efter den 1 november i år kommer med denna förinstallerad.