Valves spelplattform Steam är idag en av de mest populära på PC-plattformen och har sedan start genomgått många förändringar. De har tidigare rapporterats att företaget planerar en stor uppdatering till deras butikssida, med nytt utseende som ska göra denna mer överskådlig.

Nu har uppdateringen, som Valve kallar Discovery Update 2.0, rullats ut till användarna och denna för med sig en hel del förändringar. Valve har rensat bort en del överflödiga element, vilket ska göra det lättare för användarna att hitta det de letar efter, bland annat genom en kategorilista i den vänstra kolumnen.

Större delen av sidan tas nu upp av en sektion med anpassade rekommendationer för varje användare. Det är också tydligare varför just en specifik speltitel visas, exempelvis på grund av tidigare spelade spel eller sådant som är populärt bland användarens vänner på Steam.

Just rekommendationer från andra spelare har fått mer plats än tidigare, med separata sektioner med vad som är populärt bland vänner samt rekommendationer från curators användaren följer. Det är även lättare att filtrera ut sådant som inte är av intresse genom taggar eller specifika speltitlar.