Under året har det släppts en myriad nya mobiltelefoner, där en betydande del av flaggskeppen huserat Qualcomm Snapdragon 820 och Snapdragon 821. I början av år 2017 är det åter dags för de stora tillverkarna att släppa sina nya tillskott, med alltifrån nya skärmar till bättre systemkretsar.

Tidigare under hösten gick Samsung ut med att de börjat producera systemkretsar på 10 nanometer, som jämfört mot 14 nanometer är 30 procent mer transistortät och dessutom ska leverera 27 procent högre prestanda alternativt 40 procent lägre strömförbrukning. Vid tillkännagivandet avslöjade inte Samsung vilka processorer som gått in i produktion.

Nu tar istället Qualcomm bladet från munnen och tillkännager Snapdragon 835, som tillverkas på Samsungs 10-nanometersteknik. Förutom ovannämnda fördelar framgår inga övriga detaljer om det nya flaggskeppet, men tidigare uppgifter har talat om åtta kärnor av den hemmasnickrade ARM-arkitekturen Kryo II.

Qualcomm Snapdragon 835 väntas hitta in i nästa års flaggskepp. Utrullningen av dessa väntas inledas under Mobile World Congress 2017, som går av stapeln den 27 februari i Barcelona, Spanien.