Spelande och total sömnbrist är inte det enda som står i fokus när Elmia-mässan huserar världens största LAN-festival. Hårdvara i alla dess former tar också stor plats och då inte minst moddning, vilket är någonting Cooler Master tar fasta på med det återkommande inslaget Casemod Championship.

Casemod.jpg

Under Dreamhack Winter 2016 har sponsrade och självständiga entusiaster ställt ut sina kreationer i hopp om att vinna tävlingen, där produkter, pengar och inte minst äran stått på spel. En jury med representanter från SweClockers och Cooler Master har efter gallring utsett tre finalister tillika vinnare från varje kategori.

Casemod-15.jpg

DeLisle av Daniel "Faggan" Fagerström

Casemod-13.jpg

CURV3D av Johan "C4B12" Nyman

Casemod.1-1.jpg

RED Double Heart av Tobias "Ekoodlarn" Hellqvist

Vinnare – Entusiastklassen

Namn

Projektets namn

Daniel "Faggan" Fagerstrom

DeLisle

Johan "C4B12" Nyman

CURV3D

Tobias "Ekoodlarn" Hellqvist

RED Double Heart

I klassen utan sponsorer intar "Faggan" första platsen med DeLisle, ett proffsigt bygge med massvis av modifikationer där inga detaljer förbisetts. Andra plats intas av "C4B12" med bygget CURV3D, en annorlunda, kompakt skapelse som också är tävlings enda projekt som byggts "från scratch". På en ärofylld tredje plats är "Ekoodlarn" med den annorlunda kreationen RED Double Heart, som bland annat begåvats med vattenkylt(!) nätaggregat.

Casemod-37.jpg

Overwatch av Tim "Hukkel" Warning

Casemod-35.jpg

Echelon av Justin "MetallicAcid" Ohlsen

Casemod-33.jpg

Yami av Frida "Zoyadog" Bergendal

Vinnare – Sponsrade klassen

Namn

Projektets namn

Tim "Hukkel" Warning

Overwatch

Justin "MetallicAcid" Ohlsen

Echelon

Frida "Zoyadog" Bergendal

Projekt Yami

Över till den sponsrade klassen intas prispallarna av tre inom moddningsscenen bekanta ansikten. Utan större betänketid landade en enig jury i att första pris går till Tim "Hukkel" Warning med temabygget Overwatch, där många modifikationer flankeras av en stor känsla för detaljer.

Plats två och tre var en knivigare fråga, men efter noggrant övervägande landade juryn i att Justin "MetallicAcid" Ohlsen knep andraplatsen med det stilrena och invändigt 90 grader roterade bygget Echelon. Det betyder att Frida "Zoyadog" Bergendal kommer in på tredje plats med Projekt Yami, med riktigt ren design och läckert rödsvart färgschema.

Ett stort grattis till vinnarna önskar SweClockers redaktion!