Kroppsburna enheter är en marknad som växt snabbt de senaste åren, inte minst tack vare Apple och deras smarta klocka Apple Watch. Ett annat företag som haft viss framgång med sina armbandsur är Pebble, som tidigare under året startade en Kickstarter-kampanj för företagets senaste modeller.

Nu rapporterar The Information (betalvägg) att Fitbit, som gör kroppsburna enheter fokuserade på träning och hälsa, planerar att förvärva Pebble. Informationen stärks av flertalet andra medier, däribland Engadget som gör gällande att beloppet för köpet ligger någonstans mellan 34 och 40 miljoner dollar.

Enligt Engadget har Pebble planerat att sälja företaget under en längre tid, då de dragits med finansiella problem och sade upp en fjärdedel av sina anställda tidigare i år. Anledningen sades då vara att det var ont om pengar i företaget, trots att de fått ihop cirka 26 miljoner dollar från finansiärer.

Engadgets källor berättar även att Pebble fått flera erbjudanden tidigare, men har då tackat nej. Ett av dessa var från Intel som erbjöd 70 miljoner dollar, förutsatt att Pebble gick med på att hålla på lanseringen av Pebble 2 och Pebble Time 2 Kickstarter-kampanj.

Om affären äger rum skulle det enligt The Information innebära att Pebble som varumärke fasas ut och uppgår i Fitbit, då bolaget väntas vara intresserade av ett förvärv för att få tillgång till deras teknik och operativsystem.