Under förra året introducerade taiwanesiska Cooler Master sitt nya koncept Freeform – i praktiken ett modulärt tillbehörssystem för företagets nya chassimodeller i familjen MasterCase, där användaren själv kunde skräddarsy stora delar av chassit, däribland med olika yttre paneler samt mer praktiska expansionsmöjligheter som extra lagringsvaggor.

Sedan introduktionen har Freeform-systemet byggts på med ännu fler tillbehör, samtidigt som ytterligare chassin har lanserats med stöd för konceptet. Nu har det blivit dags för nästa del i utrullningen, och i rampljuset står det nya flaggskeppschassit Mastercase Maker 5t.

Mastercase Maker 5t är ett miditowerchassi med måtten 544 x 242 x 574 mm som baseras kring samma stomme som instegsmodellen Mastercase 5. Nykomlingen utmärks främst av materialvalet för sidopanelerna, där båda dessa är tillverkade i skivor av härdat glas med nyckelbaserad låsmekanism.

På anslutningsfronten syns fyra lättillgängliga USB 3.0, samt in- och utgångar för ljud. Dessa ackompanjeras även av knappar för att styra chassits fläktar samt den integrerade LED-belysningen. Därtill pryds toppen av ett bärhandtag som förankrats direkt i chassits stomme, vilket gör det enklare att bära med datorn till exempelvis LAN-evenemang.

Chassits färgtema fortsätter på insidan, där huvudkammaren har lackats i en mattröd nyans. Här finns plats för moderkort i formfaktorer upp till ATX, grafikkort med längder upp till 412 mm samt processorkylare med en maximal höjd på 190 mm. Lagringsplatserna utgörs i grundutförande av två 3,5- samt två 2,5-tumsvaggor, där de förstnämnda kan kompletteras med ytterligare vaggor via tillbehörssystemet Freeform. Som grädde på moset syns ett integrerat grafikkortsstöd, som även det kommer att säljas löst framöver.

Ventilationsmässigt finns det plats för totalt sex stycken fläktar i storleksklassen 120 alternativt 140 mm, medan det medföljer tre 140 mm-fläktar vid leverans. När det gäller radiatorer finns det möjlighet att klämma in modeller i storleksordningen 280 mm i chassits framkant samt topp.

Baksidan av moderkortsplåten bjuder på liberalt med utrymme för kablar, med en spalt på hela 35 mm. För att underlätta kabeldragningen ytterligare syns förinstallerade kardborrband samt väl tilltagna genomdragningshål till huvudkammaren. Sist men inte minst syns en medföljande fläkt- och ljuskontroller, vilken har anslutningar till totalt sex 3-pinsfläktar samt upp till fyra LED-lister, varav chassit levereras med en sådan list.

Cooler Master Mastercase Maker 5t väntas finnas tillgänglig i butik senare under december med en rekommenderad prislapp på 2 499 kronor inklusive moms.