Det har tidigare rapporterats att Fitbit är på väg att förvärva smartklocktillverkaren Pebble. Anledningen uppges vara att det sistnämnda företaget dras med stora skulder då marknaden inte växt så pass snabbt som man hoppats på, vilket i sin tur har lett till dålig försäljning.

Nu rapporterar Bloomberg att köpet är väldigt nära och att ett officiellt tillkännagivande väntas inom kort, vilket i sådana fall innebär att Fitbit tar över Pebbles tillgångar. Enligt Bloomberg kommer detta dock inte innefatta någon nuvarande eller framtida hårdvara, vilket innebär att kommande Pebble Time 2 och Pebble Core läggs ned.

Fitbit är enligt utsago endast intresserade av Pebbles operativsystem och tillhörande teknik, såsom molntjänster och applikationer. Utöver detta uppges även Fitbit erbjuda cirka 40 procent av Pebbles arbetsstyrka nya jobb, där större delen av dessa är ingenjörer.

Om uppgifterna kring de nedlagda produkterna stämmer kommer samtliga kunder som förbokat dessa få pengarna tillbaka. Detta återspeglas ännu inte på Pebbles webbplats, men tros tillkännages i samband med att förvärvet blir officiellt.

Uppdatering: Pebble bekräftar affären och berättar att alla som donerat till projektet på Kickstarter får pengarna tillbaka. Mer finns att läsa på Pebbles webbplats samt projektets Kickstarter-sida.