Tidigare i år började det dyka upp information om att Intel var på väg att skriva på ett avtal med grafikkortstillverkaren om att använda sig av deras teknik för att utveckla grafikkretsar i deras processorer.

Nu dyker det upp ny information kring ämnet i och med ett inlägg på HardOCP:s forum skrivet av Kyle Bennett, en av tekniksajtens redaktörer. Enligt Bennett har AMD och Intel nu skrivit på ett avtal vilket innebär att teknik från AMD kommer användas i Intel-processorer.

Huruvida detta stämmer eller inte är ännu inte känt, då varken AMD eller Intel har kommenterat på uttalandet. Intel har tidigare haft ett avtal med Nvidia, där de betalat totalt 1,5 miljarder dollar för att få använda sig av teknik som kan inkräkta på Nvidias patent. Detta avtal går ut i början av nästa år, vilket skulle vara en förklaring till varför de nu har diskussioner med AMD.

Tidigare uppgifter har talat för att AMD lidit av finansiella problem den senaste tiden. Om avtalet med Intel visar sig stämma skulle det innebära en stor summa pengar under en lång tid för AMD, vilket skulle hjälpa företaget med problemet.