Amerikanska Corsair har producerat en hel del tangentbord under K-serien, vilka är väldigt populära bland gamers och användare som föredrar mekaniska brytare. På årets CES-mässa återlanserar bolaget modellen K95, som tidigare handlade om ett fullstort tangentbord med hela 18 makroknappar.

Nya modellen går under namnet K95 Platinum och inför en del nyheter. Makroknapparna är fortfarande närvarande på tangentbordet men i en mycket mindre skala på ett antal av sex stycken. Varje brytare är även utrustad med RGB-belysning, som nu får sällskap av en list på ovansidan av konstruktionen samt att logotypen även är RGB-belyst.

Även handledsstödet har fått sig en uppdatering, vilket är till följd av en splittrad användarbas med olika preferenser. Den gummerade ytan på stödet går att vända på för antingen en mjukare känsla eller en med grövre textur. Stödet hålls sedan på plats med hjälp av magneter.

Undersidan av tangenbordet har också fått en omarbetning och är numera utrustad med två stycken kabelkanaler för exempelvis hörlurskabel. Smak och tycke står i fokus även här, vilket lett till de dubbla kanalerna så att användare kan ha kabel på högra- respektive vänstra sidan av tangentbordet.

Ytterligare egenskaper finns i form av ett 8 MB-stort lagringsutrymme avsett för profilhantering. Detta innebär att användaren kan programmera tangentbordet efter sina egna preferenser och dra nytta av detta på andra maskiner utöver den egna, som till exempel vid LAN-spel.

Modellen finns även i två färger, Gun Metal och Black, där den förstnämnda är exklusiv för den amerikanska marknaden. Något som är gemensamt för hela marknaden är valmöjligheten mellan brytarna Cherry MX Speed och Cherry MX Brown.

Det rekommenderade priset är i dagsläget 199 USD, och väntas hamna något över 2 000 kronor när den dyker upp i Sverige som väntas ske i slutet av februari.

► Läs alla artiklar från #ces-2017