Under förra året rapporterades det om att nästa stora uppdatering till Windows 10, Creators Update, introducerar ett spelläge. Enligt informationen skulle detta omfördela systemets resurser till spelet, vilket i sin tur skulle leda till en bättre spelupplevelse.

I ett nytt inlägg på företagets Xbox-blogg bekräftar Microsoft det nya spelläget och beskriver vad detta gör. Bland annat nämns optimeringar för att öka prestandan i spel, men exakt vad detta innebär går inlägget inte in på. Mike Ybarra, ingenjörschef för Xbox, meddelar dock på Twitter att läget inte kommer vara låst till UWP-applikationer, utan även kommer fungera med Win32-baserade sådana.

Förutom detta introduceras även den tidigare utannonserade live streaming-tjänsten Beam i samband med Creators Update. Denna är kopplad till användarens Xbox Live-konto och kräver, till skillnad från många andra tjänster på marknaden, inte någon extra mjukvara för att börja sända live till plattformen.

Delar av detta kommer börja dyka upp hos Windows Insider-medlemmar redan denna vecka, för att sedan bli möjligt att använda kort därefter. Enligt Ybarra ska de berätta mer om det nya läget och hur det fungerar mer i detalj inom kort, för att sedan lansera det skarpt i och med Creators Update under våren.