Tidigare i januari gick Nintendo ut med fler detaljer om spelkonsolen Switch, där bolaget gick ut med att enheten lanseras globalt den 3 mars. Samtidigt aviserades priset 299,99 dollar för själva spelkonsolen och att alla speltitlar inledningsvis ska kosta 59,99 dollar, men svenska prisuppgifter har dröjt.

Nu har Nintendos svenska distributör gått ut med sina priser på spelkonsolen varpå återförsäljare ändrat priserna i sina listningar. Med en hög dollarkurs, svensk moms och andra avgifter ligger den billigaste från Spel & Sånt på 3 599 kronor. Detta kan dock komma att ändras inom kort.

Merparten av de stora återförsäljarna har valt att avvakta med att justera sina priser. Enligt uppgift till SweClockers är anledningen att marginalerna på Nintendo Switch är ovanligt låga, varför de väntar ut varandra i hopp om att inte starta ett priskrig där de tvingas sälja Nintendo Switch med förlust.

Gällande speltitlar för Switch har Nintendo gått ut med att samtliga inledningsvis ska kosta 59,99 dollar. För dessa ska försäljningsmarginalerna i Sverige inte vara lika känsliga och merparten ser därför ut att landa på 599 kronor. Sett till tillbehör ger en enkel valutakonvertering plus moms en bra fingervisning, exempelvis ser Pro Controller ut att landa på 749 kronor (69,99 dollar).

Även om prisbilden för svenska konsumenter inte är glasklar är någonting som står klart att den som planerar köpa Nintendos Switch får vara beredd att lägga strax över 4 000 kronor för spelkonsolen och ett spel. Detta då Nintendo valt att, i alla fall till en början, sälja Switch utan spelbundlar.