För två år sedan gjorde kylar- och nätaggregatstillverkaren Be Quiet sitt inträde på chassimarknaden med modellen Silent Base 800. Sedan dess har företaget expanderat sortimentet med bland annat den mindre varianten Silent Base 600 och i somras det gigantiska flaggskeppet Dark Base 900. Nu har det blivit dags för en mer prispressad modell att äntra sortimentet i form av Pure Base 600.

Pure Base 600 är ett miditowerchassi med yttermåtten 470 x 492 x 220 mm, vars stomme av stål täcks av plastpaneler i framkant och topp. Modellen är bestyckad med ljuddämpande material på insidan av samtliga yttre paneler, där den toppmonterade varianten kan plockas bort för att öppna upp mer ventilation. I framkant återfinns dubbla USB 3.0, in- och utgångar för ljud samt ett reglage för modellens integrerade fläktkontroller.

Chassits insida följer till en viss del det modulära konceptet hos flaggskeppet Dark Base 900, där de medföljande tre lagringsvaggorna kan flyttas fritt utmed modellens framkant alternativt plockas bort helt och hållet. Därtill kan den som inte är intresserad av 5,25"-platserna lyfta ur den buren ur chassit också. Komponentmässigt rymmer modellen grafikkort med längder upp till 425 mm samt processorkylare med höjder upp till 165 mm.

Ventilationsmässigt levereras chassit med en 140 mm-fläkt i framkant samt ett 120 mm-dito i bakkant. Totalt kan modellen husera fyra 140 mm- alternativt sju 120 mm-fläktar. Gällandes vattenkylning sväljer chassit radiatorstorlekar upp till 360 mm i framkant samt topp, medan mindre 140 mm-varianter kan ta plats i bak.

På baksidan av moderkortsplåten bjuds det på gott om utrymme för kabeldragning med tillhörande öglor för enklare ihopbuntning. Här återfinns även två ytterligare lagringsvaggor för 2,5-tumsenheter.

Be Quiet Pure Base 600 väntas finnas tillgänglig i handeln mot slutet av januari med ett rekommenderat pris på 89 euro.