Efter flera år av stiltje och total dominans i prestandaskiktet är AMD på gång med en ny generation för att ge Intel en match. Till dessa hör även en ny uppsättning kylare som medföljer vid köp av en Ryzen-processor, varav toppvarianten ser ut att få RGB-belysning.

Twitter publicerar AMD:s grafikchef Raja Koduri en bild på ett datorsystem med Ryzen, där en lysande cirkel på toppen av kylaren syns klart och tydligt. Huruvida det är en standardkylare framgår inte, men en en separat bild som publiceras av sydkoreanska Hwbattle talar för detta.

På bilden avslöjas tre kylare varav den till höger är ny toppvariant, som ersätter den Wraith-kylare som idag skickas med bolagets toppmodeller i FX- och A-serien av processorer, och påminner om kylaren i Rajas bild. Till vänster om denna syns en mindre påkostad variant för processorer med 95 W TDP, samt ännu en variant för mer strömsnåla varianter på 65 W.

Uppdatering 09:55: Kort efter publicering framgick att bilden på de nya kylaren är en rendering från en av Hwbattles medlemmar och således inte härrör från AMD.

► Läs alla artiklar om #AMD Ryzen

AMD Ryzen lanseras i början av mars och får sällskap av sockel AM4 samt tillhörande X370, B350, A320, X300 och A300.