Under förra årets Computex-mässa annonserade chassi- och kylartillverkaren Phanteks att de ger sig in på vattenkylningsmarknaden med egna komponenter och tillbehör. Inledningsvis handlade det om högkvalitativa kopplingar samt ett heltäckande vattenblock av koppar och akrylplast för Nvidias referensvariant "Founder's Edition" av Geforce GTX 1080.

Nu breddar företaget sitt sortiment av vattenblock för Geforce GTX 1080, där fokus ligger på varianter som tagits fram för att passa många partnertillverkares populära grafikkort. Bland dessa syns block för Asus Strix-, Gigabytes G1 Gaming-, EVGA:s FTW- samt MSI:s Gaming-serier, där kylanordningarna har utformats efter de olika tillverkarnas egendesignade kretskort.

Specifikationsmässigt rör det sig om liknande egenskaper som företagets tidigare block för Nvidias "Founder's Edition", vilket innebär en bas som tillverkats i nickelplätterad koppar med ett lock av genomskinlig akrylplast. Det hela toppas av med plåtar av borstad aluminium samt RGB-belysning, där den sistnämnda kan drivas direkt av grafikkortet eller via ljuskontrollern som finns integrerad i vissa av Phanteks chassin.

Phanteks nystöpta vattenblock för Geforce GTX 1080 väntas finnas tillgängliga i handeln under årets första kvartal med ett rekommenderat pris på 150 EUR eller motsvarande 1 500 kronor inklusive moms.