För cirka två år sedan visade Microsoft Hololens, företagets headset för förstärkt verklighet. Sedan dess har de fortsatt utveckla produkten och visat ett antal teknikdemos under diverse evenemang, för att under förra året börja sälja enheter riktade till utvecklare.

Enligt tekniksajten Thurrott kommer det dröja till 2019 innan Microsoft lanserar en uppföljare till enheten. Rapporten talar för att företaget till en början planerade en inkrementell uppgradering, med bättre prestanda och billigare tillverkning, men att de nu hoppar över detta och går direkt på en tredje version med större förändringar.

Anledningen sägs vara att det just nu inte finns någon konkurrens på marknaden som de måste anpassa sig till och de är fortfarande den ledande aktören på området. Detta gör det möjligt för företaget att satsa på en mer omfattande uppgradering.

Hololens finns än så länge endast tillgänglig i en version som främst riktar sig till utvecklare, men är tänkt att lanseras som en konsumentprodukt någon gång i framtiden. Exakt när detta väntas ske är dock i dagsläget okänt.