Sedan lanseringen av Microsofts operativsystem Windows 10 har företaget lanserat flera stora uppdateringar, bland annat Anniversary Update som släpptes under förra året. Bolaget har tidigare meddelat att en större uppdatering kommer även i år, med namnet Creators Update.

Nu rapporterar sajten OnMSFT att detta inte blir den enda stora uppdateringen under 2017, utan en till planeras senare under året. Enligt OnMSFT bekräftades detta under en utvecklarkonferens, där Microsoft visade en plan för kommande uppdateringar vilken specificerar en andra uppdatering 2017.

Då bilden är riktad till tillverkare och utvecklare specificeras 2018 som den period då uppdateringen börjar rullas ut, men detta väntas ske avsevärt tidigare för vanliga användare. Microsoft har själva inte berättat något om uppdateringen, men en del av denna tros vara en omarbetning av operativsystemets gränssnitt.

Inget lanseringsdatum har bekräftats för Creators Update, men tidigare uppgifter talar för en lansering i april. Uppdateringens fokus ligger på skapande och 3D-verktyg, bland annat i nya Paint 3D.