Ryktena kring ett nytt grafikkort i Nvidias Geforce 1000-serie har varit många och kortets existens bekräftades nyligen i systemkraven för kommande Halo Wars 2. Modellen det handlar om är Geforce GTX 1080 Ti, vilket väntas bli en uppgraderad version av den nuvarande toppmodellen i serien.

Nvidia själva har dock inte gått ut med någon information kring modellen, men meddelar nu via sin webbplats att de planerar något den kommande veckan. Nedräknaren på sidan slutar den 1 mars 03:00 svensk tid, vilket är mitt under spelutvecklarmässan GDC 2017.

Flera detaljer pekar dock mot ett avtäckande av Geforce GTX 1080 Ti, då de första bokstäverna i ordet "Time" är fetstilta och efterföljs av frasen "#UltimateGeForce". Det är ännu inte känt om evenemanget livestreamas över internet, men baserat på tidigare lanseringar tros så vara fallet. Tidigare samma dag håller även AMD sitt grafikevenemang Capsaicin.

Geforce GTX 1080 Ti väntas placera sig mellan den absoluta toppmodellen Titan X och Geforce GTX 1080, med en nedskalad version av kretsen GP102 som används i den förstnämnda. Till detta talas det om 12 GB grafikminne av typen GDDR5X.