Tidigare under månaden rapporterades det om att Nokias klassiska mobiltelefon Nokia 3310 skulle få en nylansering. Under årets Mobile World Congress bekräftar finska HMD, som numera står för tillverkningen och försäljningen av telefoner med Nokias varumärke, att modellen återvänder i år under samma namn.

Den nya telefonen skiljer sig en del från det numera 17 år gamla originalet, där den största skillnaden är en 2,4 tums färgskärm på 320 x 240 pixlar. Nykomlingen har även en kamera på två megapixlar på baksidan samt 16 MB inbyggt minne, vilket går att utöka med ett Micro SD-kort på upp till 32 GB.

Originalet är känt för sin långa batteritid och enligt HMD ska den nya modellen ha en taltid på 22 timmar och en standby-tid på upp till en månad. Även mjukvaran har förnyats och för den för 2017 års Nokia 3310 används Series 30+, vilken tidigare har använts i ett flertal av Nokias feature phones.

I övrigt uppdateras även det klassiska mobilspelet Snake, som är förinstallerat på telefonen, med modern 3D-grafik. Nokia 3310 lanseras i färgerna röd, blå, gul och grå till ett pris på 49 euro, motsvarande 470 kronor.