Efter lanseringen av Galaxy Note 7 har Samsung förbättrat sin kvalitetskontroll av smarta telefoner och dess batterier. Det här tros även vara en av orsakerna till att bolaget bryter sin tradition och inte visar det kommande flaggskeppet Galaxy S8 inför Mobile World Congress i Barcelona.

Nu går Samsung ut med en officiell inbjudan för sitt evenemang Unpacked, vilket är ett namn bolaget konsekvent använt för sina nya Galaxy S-modeller. Datumet att ringa in i almanackan är den 29 mars och istället för Barcelona äger tillställningen rum i New York.

Medan Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge i stort behöll designerna från tidigare serie väntas Galaxy S8 och Galaxy S8+ få nya utseenden. Utmärkande blir skärmarna på 5,8 respektive 6,2 tum som täcker större delen av framsidan, har rundade hörn och likt LG:s senaste flaggskepp G6 ett udda bildförhållande på 18:9 med 2 880 x 1 440 pixlar.

Specifikationsmässigt ska telefonen bestyckas med Qualcomm Snapdragon 835 alternativ Samsungs egen Exynos 8895, 4 GB primärminne och 64 GB lagring, som kan utökas med ett Micro SD-kort. Till detta hör bland annat två kameror på 12 megapixlar i bakkant, IP68-certifiering och Iris-skanner.