Sedan starten för cirka 20 år sedan har Netflix växt och blivit den största tjänsten för att strömma film och tv-serier på webben. Under förra året skedde tjänstens största expansion hittills, då den lanserades i över 130 nya länder och har idag nästan 100 miljoner användare.

Enligt brittiska The Telegraph ska Netflix börja testa en ny betalmodell där de tar betalt per avsnitt. Detta riktar sig främst till mobilanvändare, där Netflix vill sluta avtal med operatörer för att kunna ta betalt för varje avsnitt som laddas ned. Tanken är att operatörerna tar betalt å Netflix vägnar och även får en del av intäkterna.

Enligt uppgifterna ska kostnaden variera beroende på hur nytt avsnittet som laddas ned är, men det ska inte handla om mer än ett par pund per köp. Detta motsvarar ett par tior i svenska kronor.

Den nya betalmodellen ska till en början testas i Storbritannien, tillsammans med landets största teleoperatör EE. De två har redan ett avtal sedan tidigare, där EE:s moderbolag BT erbjuder Netflix som en del av deras abonnemang för betal-TV.