Sedan utannonseringen av Nintendos kommande konsol Switch har den japanska spelutvecklaren successivt delat med sig av mer information om spelkonsolen. Tidigare under året meddelade de att lanseringen av konsolen sker den 3 mars och inför detta publicerar nu SweClockers systersajt FZ sitt test av Switch.

Läs recensionen av Nintendo Switch på FZ

I testet hyllas Switch för sina egenskaper på hårdvarusidan, med ett lättanvänt system som passar såväl nybörjare som vana spelare. Handkontrollerna, vilka Nintendo döpt till Joy-Con, nämns som en av konsolens största tillgångar tack vare deras ergonomiska egenskaper och användarvänlighet.

Testet fokuserar på spelet 1-2-Switch, vilket är en av konsolens lanseringstitlar och något som syns mycket i marknadsföringsmaterial och liknande. Detta möts dock inte av lika positiv kritik, där endast 2 de av 23 medföljande minispelen anses vara värda att spela.

Överlag nämns Switch mjukvara som den stora svagheten, där lanseringstitlarna inte kan rättfärdiga konsolens pris på 3 690 kronor. Potentiella köpare uppmanas istället att vänta tills det att flera storspel som Super Mario släpps senare i år och diverse problem åtgärdas.