När Nintendo under förra året tillkännagav sin hybridkonsol Switch meddelade företaget att de samarbetat med grafikkortstillverkaren Nvidia. Enligt Nvidia handlade det om en systemkrets som skräddarsytts för konsolen, med samma grafikarkitektur som för grafikkorten Geforce.

Tekniksajten Techinsights har plockat isär konsolen, vilket avslöjar att det i själva verket handlar om systemkretsen Tegra X1 i standardutförande. Denna är densamma som återfinns i Nvidias egen Android Shield TV och baseras, som tidigare rapporter antytt, på den äldre grafikgenerationen Maxwell.

Testarna på Digital Foundry menar att det troligen gjorts vissa ändringar rent mjukvarumässigt, men att det i grund och botten handlar om samma hårdvara som för Nvidias mikrokonsol Android Shield TV.

Nintendo Switch lanserades den 3 mars och blev snabbt Nintendos snabbast säljande konsol, vilket enligt uppgifter lett till att de framöver planerar att öka produktionen. Nintendo Switch finns tillgänglig nu till ett rekommenderat pris på 3 690 kronor.