Epicgear är en tämligen okänd aktör på svenska marknaden, som har större slagkraft på hemmaplan. Under fjolårets Computex-mässa visade bolaget sin modulära spelmus Morpha X, som SweClockers tog en titt på. Nu lanseras en uppdaterad modell med bland annat RGB-belysning.

Likt tidigare har pekdonet modulära brytare samt modulär sensor, där de förstnämnda finns i två olika utföranden som markeras med färgerna lila och orange. Skillnaderna mellan dessa är tryckkänsligheten där orange klassas som medium, medan lila betecknas enbart med Pro. Sensorn finns även den i två utföranden, en Laser-sensor på 8 200 DPI samt en optisk variant på 12 000 DPI.

Ytterligare egenskaper är RGB-belysning som kan styras via bolagets egna mjukvara. I programmet finns det även möjligheter att styra funktioner som Angle-Snapping och Lift-Off om så önskas.

Epicgear Morpha X RGB lanseras omgående med ett rekommenderat pris på 130 USD, motsvarande cirka 1 400 kronor. När och om musen lanseras i Sverige är i dagsläget inte känt.